Sedan Hässelby SK, från ingenstans egentligen, valde att ”beefa” med oss på Instagram någon gång tidigt under 2017, är det uttalat inom klubbens ramar att matcher mot Hässelby, de förlorar man bara inte.

Hur det gick förra året? Två raka förluster och 5-0 i inbördes målskillnad för Hässelby. Hur det höll på att sluta nu? I fullständig katastrof…

Ronaldinho, Stefanos 2.0, en övertänd sådan, en ännu mer övertänd domare och en mäktig slutforcering som höll på att sluta i en sällan skådad bragd.

Åskådarna som faktiskt var där, och de balkongsupportrar som bor precis intill Hässelby Gårds BP, vet nog vad vi pratar om. Men för er som inte var där ska vi nog kunna summera denna smått episka drabbning i Division 4 Mellersta.

Matchen blåstes igång prick 12:00, på tok för tidigt om ni frågar undertecknad, och kanske var det den tidiga matchstarten som låg bortalaget i fatet. Det hände inte speciellt mycket i anfallsväg för Olympiacos som inledningsvis försökte rulla ut Hässelby samtidigt som hemmalaget valde den mer traditionella svenska spelmodellen. 4-4-2 och långa bollar på Bengt. En spelmodell majoriteten av lag i Division 4 Mellersta för övrigt anammar. Hässelby började egentligen inte bäst, men ledde ändå med 2-0 efter 40 minuter spelade.

Målskytt? Hässelbys Ronaldinho. Stefanos Papathanasiou. Varför just Ronaldinho? Det återkommer vi till…

2-0 stod sig halvleken ut. En bedrövlig presterande halvlek från Olympiacos som fick en redig hårtork av tränarteamet i pausen. 45 minuter kvar och här behövde det ske ändringar. Rasmus Robarth kom in som centertank och Adrian Pettersson flyttade högre upp i planen. Planen var tydlig. Skicka in bollarna bakom Hässelbys osäkra backlinje och jobba sedan därefter.

Matchminut 60. Ingen effekt. Ny åtgärd från tränarteamet. Ner på en Rickard Norling-inspirerad trebackslinje och upp med kapten Dim-mos på topp bredvid Rasmus och Adrian. Vi behövde mål, och det snabbt.

Hässelby kroknade, föll alltför långt på egen planhalva samtidigt som Olympiacos, iförda svåra, blåa bortaställ (Sjukt snygga) kom närmare och närmare en reducering. Stolpträffar,  tv-räddningar från Joakim Eliasson Sternås i hemmamålet och tvekande avslut. Det ville sig inte.

Tills kapten Dim-mos visade vägen. Möjligtvis inspirerad av Mitroglou skickade han upp en hemmaförsvarare upp på läktaren och dunkade in Olympiacos första seriemål för året. 2-1.

2 minuter senare – drömanfall och Adrian kan sätta 2-2 i öppen kasse. Vi var tillbaka.

Sen då? Förutom ett friläge från Rasmus som avstyrdes till hörna hände inte det alltför mycket i chansväg för något av lagen. Förutom då att inhoppare Kyriakos ”Kirre” Constantinou stoppat ett friläge med en klassisk ”Hand of god”. Kortet? Gult.

Vi hade hoppats på ett lyckligare slut men denna högst svängiga drabbning blev inte roligare än att lagen, broderligt kanske, fick dela på poängen.

Slutresultat: 2-2.

Vi tackar Hässelby SK för en fin match och önskar laget välkomna till returmötet på Bromstens IP. Ett möte som våra trognaste supportrars, Ultras, redan nu styr upp.

FORZA!

***

Matchfakta: http://www.stff.se/match/?scr=result&fmid=3808026

***

Fyra citat från matchen vi inte glömmer

”Han bytte lag och trodde han var Ronaldinho helt plötsligt” – Anonym spelare i Olympiacos om Hässelbys enda grek, Stefanos.

”Det är jag som är domaren här. Ingen annan. Visa mig den respekten jag förtjänar.” Den något övertaggade och osympatiska domaren till Hässelbys ledarstab.

”Jefla konstgräs. Jag fastna hela tiden” – Aris om Hässelby Gårds konstgräs.

”Hur jag klarade mig från ett rött kort kommer jag nog aldrig förstå” – Kirre efter sin numera berömda ”Hand of god”.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here