Det må vara klyschigt och så får det väl vara med det. Men.

Fredagens drabbning på Bromstens IP, ja, den innehöll tamefan allting. Håll i er nu.

När en match innehåller så många olika ”ingredienser” som får en att tänka om ett par gånger och som nånstans kan kokas ner till en enda stor gryta av sjuka händelser, märkliga beslut, tveksamma ingripanden och en sjuk jädrans vändning, och som själv fick en att kastas mellan hopp och förtvivlan under 93 minuter, måste man bara fråga sig själv – vart ska man börja?

Jo, låt oss skriva ett par rader om förberedelserna och upptakten inför match så att ni som läser detta får en liten aptitretare om vad som komma skall senare i texten…

Många var vi som drabbades hårt av Tim Berglings bortgång för drygt en vecka sedan. Många var vi som växte upp till hans och i synnerhet house-musikens uppgång i Sverige och världen. Uppvärvmningen tänkte vi således dedikera helt och hållet till Avicii och hans fetaste hits men icke.

Nyckeln till musikskåpet var borta.

Om förvaltningen, grannföreningen eller om grannarna runt Bromstens IP fått säga sitt efter hemmapremiären och maxandet av ”Opa, Opa” av Antique blivit för mycket för byborna låter vi vara osagt.

Men det här kom som en ren käftsmäll. Och fler skulle komma av bara farten…

Precis innan matchstart bestämde sig vädergudarna för att ställa till det och det rejält. Ett hagel från helvetet öste ner över anläggningen och på bara ett par sekunder mörknade det rejält. Detta alltså innan spelarna gjorde sig redo för inmarsch. Där och då började showen. På riktigt.

Domaren, som sedermera skulle bli lite av en hackkyckling av olika anledningar, vilket vi också kommer till, bestämde sig för att minsann visa att här, här går jag in och markerar. Och leder showen.

Ingen match tills belysningen är på.

Vart vaktmästaren var och varför belysningen inte redan var på undrar ni säkert? Svar= Fredagkväll samt tidsbestämd belysning. Stökigt.

Spelarna i de båda lagen fick istället vänta 30 minuter i diverse omklädningsrum innan lyset introducerade sig och vips, game on.

Matchen äntligen igång och vad spelarna i Spårvägen gjorde samt fick i sig precis innan matchstart kan vi såhär i efterhand enbart spekulera. Men det gav effekt.

0-3 i baken efter 25 minuter spelade och det efter två mål av artisten samt armbågsmaskinen Abwe Masimango. Har han lärt sig något av att titta på och studera Markus Rosenbergs rörelsemönster samt tuffa ”armbågeri” mot olika mittbackar i Allsvenskan? Det törs vi tro. Och hur han fick med sig straffen till 0-2 är en fråga som vi kritiskt bör ställa till domarteamet. Det är inte straff om man som anfallare håller i mittbackens tröja samt shorts och sedan slänger sig som en viss Gilardino. (GIF nedan)

Med det sagt, Olympiacos spelade inte bra i matchens första 45. Snarare bedrövligt och tamt. Vad som behövdes? En rejäl hårtork. Och den kom.

Inget lag skulle komma till Bromstens IP, vår borg, vårt näste, och spela ut oss. Det är och ska inte vara acceptabelt.

Efter hårtorken gick vi ut, trodde verkligen på att vi kunde vända denna soppa till match och ta poäng.

0-3 skulle bli 3-3 inom loppet av 25 minuter. Dimos, Rasmus och Suleyman. 3-3. Vi var tillbaka. Ultras gjorde allt vad de kunde från sidan för att ge oss energi till en ytterligare forcering.

Istället: Straff. Till bortalaget. Abwe, som ni vid det här laget känner till, sprang sig loss i en omställning och fälldes av Sebastián i hemmamålet. Rättvis straff? Det kan nog ingen svara på. Inte ens domaren. Men straff, blev det.

3-4 och ridå. Vi kom inte tillbaka.

2 pinnar på 3 matcher är klubbens facit hittills i Division 4 Mellersta och nånstans måste man påminna sig själv och övriga om att det bara har spelats just 3 matcher. Krisrubrikerna är att vänta.

Vi behöver dock, alla tillsammans, hitta glädjen där ute och hjälpa varandra. Gör alla detta?

Det är tid för rannsakan med andra ord.

Nu jävlar lyfter vi oss och tar nya tag.

FORZA!

***

Fem ögonblick från matchen vi inte glömmer

  • Matchande underställ? Svarta underställ inte tillåtna? Låt oss, såhär i efterhand, påminna domarteamet om att vi spelar fotboll i Division 4 Mellersta. Inte den där jävla Champions League som en viss Zlatan hade uttryckt det.
  • Den individ som stod intill Spårvägens bänk och kallade undertecknad för överviktig i matchens slutskede. Personliga påhopp ägnar vi oss inte åt och det är att fördöma men den vakta-orten-liknande-outfit du bar på, den bör rannsakas och det genomgående.
  • Souvlakin. Alltid världsklass.
  • Ultras stöd. Ni betyder mycket. Mer än vad ni tror.
  • Kvitteringen från 0-3 till 3-3. Vi kan om vi vill.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here