Vi lever under en tid där saker och ting ständigt förändras, förnyas och förbättras. You learn, or you die, sa någon känd profil vid något tillfälle. Sant!

Därför försöker vi på redaktionen testa något nytt – här kommer spelarbetyg från fredagens kamp mot Bagarmossen Kärrtorp. Håll i er nu.

Nedan följer spelarbetygen.

1 Obskyrt dålig
2 Dålig
3 Godkänd
4 Mycket ajaib/fantastisk
5 Hamad Imran-klass

Startelvan

Sebastián Tenebro Berglund – 3

Sattes inte riktigt på prov mot ett, större delar av matchen, ganska undermåligt motståndarlag. Svårbedömd insats på Sebastián men gör samtidigt det han ska. 

Jano ”Jeano” Moussally – 3

Jano, eller ”Jeano” som fått öknamnet av klubbens mest trogna fans, Ultras, har i de tre första matcherna av årets Division 4 Mellersta varit en skugga av sig själv. Mot Bagarmossen var det en helt annan ”Jeano” vi fick se och kanske var det för att klubbens nya fixstjärna, Yli, äntligen fick starta och befann sig alltid inom ett par meters räckhåll från Rinkebysonen. 

Kiriakos ”Kirre” Constantinou – 5 

Kiriakos insats hade fått Hamad Imran, en numera legendar i klubben, att bli imponerad. Det i sig är en utmärkelse tandläkarkonsulten ”Kirre” bör vara stolt över. Som han dominerade. I mittbackslåset dessutom. Och nyrakad. Bara det! 5/5!

Kim Odelius – 4

Betyget mycket ajaib kan ganska enkelt tillskrivas till den enda i laget som har allsvenska meriter, oavsett vad Aris vill hävda – Kim Odelius. Stabil i vanlig ordning, fantastiska uppspel som sitter som klister på medspelares fötter och gör sällan någon besviken med sina insatser. 

Robin ”Maskinen” Tehrani – 3

När maskinisten himself, Robin, startar – då garanteras 3 poäng. Det är sen gammalt. I sann maskinist-anda mörsade han ner motståndare som att det inte fanns en morgondag att vänta. I övrigt? Stabil. Oerhört stabil. Gränsar till en 4:a.

Adrian Petterson – 3 

Gjorde inte många fel i sin nyfunna roll som någon slags defensiv ankare på mittfältet och gav backlinjen en trygghet och en ytterligare dimension som kanske inte funnits där i tidigare matcher. I broderlig lagkamrats-anda passade han istället kreativiteten vidare till mittfältskollegan Yli. 

Yli ”Maradona” Zyberi – 4

Många var vi som jublade högt när startelvan läckte ut på twitter ett par timmar innan match. Vem som läckte? Nick. Nick Ormidis. Nog om presstalesmannen och hedersmedlemmen som vaknat upp från sin 3 månader långa och besvärliga komaperiod, här ska Yli hyllas. Äntligen fick han förtroendet från start. Albanen som gått i samma klass som Xherdan Shaqiri och som varit den mest lovande av de två. Och som han levererade. Ryktas redan vara nära en övergång till broderföreningen Akropolis. Presidenten! Agera nu. Förläng kontraktet!

Suleyman Erdoğdu – 2

Nej, Suleymans insats hade inte gjort Haman Imran, en profil ni bör känna till vid det här skedet, nöjd. Kanske störde Suleymans insatser av den där Red-bullen som intogs kort inpå matchstart? Eller det faktum att Suleyman förra veckan skickat in ett drömmål mot Spårvägen och haft prestationsångest? Vi tror snarare på det sistnämnda. Din tid kommer, Suleyman!

Christos Kitsos – 3 

Arjen Robben-kopian gjorde överlag en fin insats som kryddades med en kasse i matchminut 50. Hade behövt göra 2 kassar till för att uppnå en 4:a i betyg. Som sagt, en fin insats.

Dimos Parastatidis (K) – 3

Nyfunna roller på planen verkar vara årets melodi i Olympiacos FC Stockholm. Dimos har under tidigare år vikarierat på topp och gjort det riktigt bra. Nu fick han återigen förtroendet från start men fick gå mållös efter en godkänd insats. Syntes inte jättemycket och bör få tiden att växa in i rollen på nytt. Var på gränsen till 3.5 i betyg men dras ned p.g.a kreativiteten i firandet efter match…

Aris Eleftheriou – 2

Styr in ledningsmålet som sedermera skulle sätta tonen i matchen men försvinner sedan. Han var på planen, men ändå inte. Hade det inte varit för målet hade redaktionen mycket väl kunnat sätta en 1:a i betyg. 

Rasmus Robarth (In 45:e minuten) – 3 

Byts in i halvtid och utgör ett ständigt hot mot Bagarmossens vacklande och träbensaktiga försvar. Fint inhopp. 

Nikos Karakassis (In 70:e minuten) 

Spelade för kort tid för att betygsättas men var pigg och trumpinnarna till ben brassade på rejält. Sett riktigt fin ut på träningarna och potentialen till att utvecklas till en kugge på mittfältet finns onekligen där.

Stavros Mavromatidis (In 70:e minuten)

Spelade för kort tid för att betygsättas men såg stabil ut. 

Manolis Metaxas (In 73 minuten)

Spelade för kort tid för att betygsättas men höll på att göra en balja framåt. Fint klippt i håret. Stamatis fade? 

Mehmet Güneş (In 65 minuten)

Spelade för kort tid för att betygsättas, eller kanske inte egentligen, men inhoppet gjorde direkt skillnad och prestationen bådar gott inför framtida matcher. Påhejad utanför planen av ingen mindre än Niclas. Framtida Hall Of Famer i Olympiacos. De som vet, vet.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here