På fredag spelar Olympiacos FC sin tredje raka (!) hemmamatch på Bromstens IP. Motståndet står ”boysen” från Ekerö för och vi på redaktionen har fått en pratstund med anfallsesset och citatmaskinen Aris Eleftheriou inför drabbningen.

– Jag lovar göra minst 3 mål, om jag får starta. Och 2 assist!

Han är spelaren som du älskar att ha i ditt egna lag och som du hatar att spela mot.

När det kommer till Aris finns inget ”mellanting”. Han berör, väsnas och syns. På gott och ont.

Redaktionen besökte ett soligt Bromstens IP på torsdagsförmiddagen och Olympiacos FC:s inför-match träning. Här skulle de sista detaljerna finslipas inför just fredagens viktiga match mot Ekerö. Kalla det ett lågintensivt pass.

Den klassiska ”kvadden”, en triangelliknande passningsövning och match, 8vs8, fick utgöra torsdagens olika träningsmoment. Och en pratstund med Aris mitt i allt.

***

Aris! Hur känns formen inför morgondagen?

– Nä men den känns bra. Jag har gjort en sån här, vad säger man, en ”transformation” de senaste veckorna och verkligen tänkt på vad som slinker ner i magen. Godis, chips, läsk, tårta, bullar, popcorn, allt sånt är ”väck” numera. Endast proteiner, kolhydrater och vatten. Kroppen är ett tempel, glöm inte det!

Ok! Oklart. Hur stor koll har du på Ekerö BoIS? 

– Nä men inte jättebra om jag ska vara ärlig, och det kanske jag bör vara när jag pratar med dig?

Ja!

– Okej. Jag såg att man inte publicerat ett inlägg på Facebook sedan 2017 så aktiva på de så kallade ”Sociala medierna” är man knappast. Där stannar min analys av laget.

Känner du någon press på att prestera nu när inledningen har varit lite knackig och tillströmningen av publik har ökat rejält från fjolåret? Ni måste ändå vinna imorgon?

– Det är klart man känner press. Jag lever för press. Press och understöd. Sånt är viktigt.

Inte sån press! Press, som ”pressure” på engelska, krav? 

– Jaha! Nu fattar jag. Jo, det känner man av. Ultras har verkligen hjälpt oss och det är kul att de stöttar oss på våra matcher. Det gör ju att man vill ta ut sig extra på planen och löpa den där sista metern som man kanske annars inte hade gjort. Vi lever för er, Ultras.

Ok! Till sist då Aris – hur många mål blir det imorgon?

– Jag har ju lovat mina nära och kära att göra minst 3 mål, och 2 assist. Om jag får starta, och det får jag väl?

Ingen aning. Jag tränar inte laget.

– Nähä. Jag får väl ringa Fannis nu då! Nu måste jag dra…

Vi på redaktionen tackar Aris för en högst oklar inför-intervju. Mot 3 poäng!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here