Spelarbetygen gjorde sin premiär för en vecka sedan och feedbacken vi fick var till mestadels positiva. Vi väljer att lyssna på folket och fortsätter således med att ranka våra spelares betyg. Mycket nöje!

Nedan följer spelarbetygen.

1 Obskyrt dålig
2 Dålig
3 Godkänd
4 Mycket ajaib/fantastisk
5 Hamad Imran-klass

Startelvan

Sebastián Tenebro Berglund – 3

Svårbedömd insats. Ekerö hade 2 chanser och gjorde 2 mål, samtidigt ska Sebastiàn (Franskt uttal) inte lastas för målen. Möjligen felplacerad vid mål nummer 1 men är en fröjd att bevittna med sitt fina passningsspel.

Jeano Moussally – 2.5

Jeano, med 3 o:n, fick förtroendet i 90 minuter och, för att citera redaktionens nya medarbetare, ”Tobbezinho”, sprang upp och ner längs kanten som ett ”ånglok”. Oklart passningsspel i stunder men gjorde heller inte bort sig.

Kiriakos Constantinou – 2.5

Vi prisade ”Kirre” för sin fantastiska insats hemma mot Bagarmossen Kärrtorp, troligtvis seriens kommande slagpåse/blåbär, och cred skulle han ha för den prestationen. Krigade på som mittback men gjorde heller inga större avtryck. På gränsen till en 2:a men gjorde ett par kapningar i ren maskinist-anda och förtjänar därför 2.5 i betyg.F

Kim Odelius – 3 

Kim Odelius, spelaren som en gång i tiden, i ren maskinist-anda, mörsat ner en viss Martin Mutumba och fått syna det röda för den aktionen, och varför jag skrivet det här vet jag inte, Men! Men. Kim gör, sällan, om inte aldrig, en dålig insats. Som vanligt stabil, sköter uppspelen på ett ypperligt sätt och har en vänsterfot Guti Haz, förövrigt världens bästa passningsspelare genom tiderna, skulle bli avundsjuk över. 3:a här. Välförtjänt.

Robin ”Maskinen” Tehrani – 2.5

Övriga spelare får ursäkta och dess benämningar av olika typer av ”maskinister” men ”The real”, alltså den riktiga maskinen, är Robin. Ingen annan. Kinesisk maskin enligt många, men fortfarande ändå en maskin. Hur många gånger vi skrivit ner ordet maskin hittills i texten? 8 gånger. Hur som helst. Robin gjorde det han ska men inte så mycket mer. Blev utbytt i halvtid. Rykten om ett sent och dåligt planerat PT-pass 21:00 på närliggande Member 24 i Spånga spreds som en löpeld på sociala medier och stärktes av att en supporter till klubben sett Robins bil (bild nedan) utanför gymmet klockan 21:10…

Adrian Petterson – 5

Adrian gör ”Kirre” sällskap i att få en 5:a i betyg och kan stoltsera med en Hamad Imran-prestation. Vem Hamad Imran är? Läs gärna artikeln här. En stor profil. Adrian! Fin insats, gjorde ett supermål från 40 meter i matchminut 2 och var efter det precis överallt. Vann otroligt mycket boll och slet verkligen i sin roll som defensiv mitt.

Yli ”Maradona” Zyberi – 4

”Albaniens Maradona”. Ni känner nog till honom vid det här laget, Yli Zyberi. Eller Ylvi, som han egentligen heter. Oklart varför han vill bli kallad för Yli när han egentligen heter Ylvi. Eller inte. Yli/Ylvi måste nog ha noterat det celebra besöket på Bromstens IP i form av Akropolis huvudtränare Konstantinos Panagopoulos. Och som han levererade, Yli/Ylvi. En övergång till Akropolis under sommaruppehållet ryktas vara nära tillhands.

Tobias Franzén – 3

”Tobbezinho” kändes stabil matchen igenom, och det var nog bara inte en känsla från vår sida, utan snarare en ren och skär sanning. Stabil, som sagt, får sammanfatta Tobbes prestation. Vaderna höll! Cred till frysterapeut Nils som alltid gör ett gediget jobb ”bakom kulisserna” som det så fint heter.

Aris Eleftheriou – 2.5

Chansen fanns. Möjligheten, den uppstod kort innan matchstart och hade en existens fram till matchminut 90. Det vill säga, den tid från att Akropolis huvudtränare dök upp till att han tackade för sig och gick hem. Hade Aris gjort ett hattrick, och 2 assist, kanske Bromstens IP istället hade hetat Spånga IP för Aris del. Men nej. Habil, icke att förväxla med stabil, prestation för Aris del. Men inte mycket mer än så.

Dimos Parastatidis – 2.5

Tuff dag på jobbet för ”Dim-mos”. Han sliter på i sin nya roll som anfallare och vikarierande målskytt men det lossnade aldrig mot boisen från Ekerö. Samarbetet med Rasmus på topp skördade inga större framgångar men bör samtidigt få lite andrum innan han bedöms kritiskt av redaktionen.

Rasmus Robarth – 2 

Nej, den här insatsen vill Rasmus nog glömma fortare än vad Aris grämer sig över livets möjlighet till broderföreningen och spel i Norrettan. Med andra ord – rätt fort. Vi på redaktionen har sedan Rasmus kritat på för klubben varit bortskämda med finfina insatser och mål med jämna mellanrum men det gick inte helt enkelt för ”Sundbybergs finest”. Känner vi Rasmus rätt motbevisar han oss i nästa match och stänker in ett tvättäkta hattrick – allez!

Mehmet Güneş – 3 (In 75:e minuten)

Mehmet Güneşnotera det turkiska ü:et och ş:et, får hela 3 i betyg trots 15 minuter på planen. Piggt inhopp kryddat med en delikatess till mål och en spelstil som påminner om den fina Santi Cazorla. Han förtjänar en 3:a, Mehmet Güneş. Fick också gult kort. Sånt gillar vi!

Stavros Mavromatidis – (In 80:e minuten) 

Spelade för kort tid för att betygsättas men hann visa att kvickheten är mer påtaglig än någonsin. Känns spontant som Stavros tid kommer!

Christos ”Robben” Kitsos – 2.5 (In 45:e minuten)

Förpassad till bänken, Christos, men kom direkt in i andra. I perioder lite väl mycket kladd på bollen, men pigg och ville en hel del på planen. Kan han kombinera sitt Arjen Robben-lir med passningsknappen på Fifa-kontrollen lär vi få se en Kitsos som snart dominerar!

Suleyman Erdoğdu – 2.5 (In 45:e minuten)

Byttes in i halvtid men Suleyman Erdoğdu, notera det turkiska ğ:et, hann inte uträtta särskilt mycket under sina 45. Kanske en formsvacka på den gode Suleyman? En av få i truppen som öppet visar sina känslor för Ultras-klacken. Därav höjt betyg!

Alex Theodoridis – 2 (In 70:e minuten)

Spelade egentligen för lite för att betygsättas men hann med att först komma in ouppvärmd, få en klassisk pingislunga och sedan slarva iväg ett uppspel som senare ledde till 1-2 för bortalaget. Nej, det här var inget bra.

Vi på redaktionen vill gärna veta vad ni tycker om spelarbetygen. Ska vi fortsätta med det? Håller ni med om betygen? Inte? Kommentera nedan! 

 

1 KOMMENTAR

  1. Självklart ska ni fortsätta med matchbetyg, vi ska ha något att diskutera också även om vissa av ovanstående betyg känns i högsta laget- mycket bra initiativ. Men coach borde betygsättas också, denna match så skulle väl kanske hans betyg inte vara så högt – nästan så Erik Hamren kunde fått högre betyg. ”Ouppvärmd” ”pingislunga”, gäller att vara förberedd när man får chansen och då ta den, tveksam inställning där – bättring krävs annars riskerar man att bli petad mot eleverna.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here