6 poäng på 6 matcher i Division 4 Mellersta. Så lyder facit för Olympiacos FC och en trevande start som vi alls inte hade räknat med inför säsongen. Men nu står vi där. Och nu gäller det att vi lyfter oss, tillsammans!

Vår tid kommer! 

Fina Tantolundens BP, klarblå himmel, strålande solsken och en fredagsmatch klockan 20:00 som skulle avsluta en annars ganska fin jobbvecka. Förutsättningarna var fina och någonstans kändes det som att det är nu ketchupeffekten också kommer för spelarna.

Hela 24 spelare var nere som mest och tränade under veckan. Kanske var det rekordvärmen som lockade folket ner till Bromstens IP eller just den trevande starten som gjorde att man ”såg sin chans” till spel som det så fint heter.

FC Krukan hade inför matchen 4 poäng spelade och vi 5. Planen? Tveklöst den minsta i årets spelsystem sett till spelyta. Det här skulle bara passa oss. Trodde man.

90 minuter senare (snarare 88) var vi där igen. Ännu en käftsmäll. 0 inbringande poäng, besvikna miner och högvarvade motorer som lämnade anläggningen kort efter avslutad kamp.

Att matchreferera drabbningen känns faktiskt inte alls relevant. Dels med tanke på hur det ser ut på planen, inte bara rent spelmässigt men också hur vi uppträder mot varandra.

Nej, nu manar vi samtliga inblandade till en ”nystart”. Glömma det som varit, blicka framåt och faktiskt hjälpa varandra. Vi är Olympiacos FC. Vi är jävligt bra, när vi själva vill.

Varför inte blicka mot Malmö FF och kolla närmare på hur spelarna i laget numera agerar efter den usla starten i Allsvenskan och tränarbytet? Man uppträder med ett helt annan attityd, ett helt annat kroppsspråk och det delas ut ”high-fives” till varandra vid varje avblåsning. Töntigt kan tyckas? Absolut, men man jobbar aktivt med metoder för att få till en förbättring.

Där måste vi börja.

Nej, nu tar vi tag i oss själva. Och kanske börjar ”high-fiva” varandra mer än någonsin. Kanske redan nästa fredag? Eller redan på måndagsträningen.

Vi är Olympiacos FC – vår tid kommer!

FORZA! 

***

Vill ni i efterhand läsa vår liverapportering från matchen? Klicka då här

***

Nästa fredag gästas vi av Enskededalen på vår borg, Bromstens IP. Matchstart 20.00. Då jävlar slår vi på den stora trumman. Ultras lovar tifo! Syns där! 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here