Med en veckas distans till förlusten mot Rinkeby United i serien och ett långt, kanske passande uppehåll, är det dags för oss på redaktionen att reflektera lite kring vår säsong hittills.

Vi kan krasst konstatera att vi ligger tredje sist, publiken och inte minst våra mest trogna fans, Ultras, lyser med sin frånvaro, startspelare har lämnat oss helt utan förvarning och vårt kommande spelschema ser svintufft ut.

Ändå ser vi ljust på hösten och är ruskigt positiva inför det som komma skall – är vi helt dumma i huvudet?

10 poäng på 11 spelade matcher och en flört med närmsta nedflyttningsplats lyder facit efter att halva säsongen av Division 4 Mellersta är färdigspelad. Det här var inte alls planen. Speciellt inte då vi var favorittippade av självaste Nordicbet till att ta hem serien till låga 3 gånger pengarna. Skämt åsido.

Vårt interna mål inför årets säsong var topp-3. Vi skulle vara där uppe i toppen och nosa på en av uppflyttningdsplatserna till Division 3. En serie Olympiacos FC Stockholm aldrig har spelat i. Ny historia i klubben skulle förhoppningsvis skrivas och om inte, skulle vi som sagt vara där uppe och tampas.

Nu är läget som det är och alla vi som på något vis sympatiserar med vår fina och vackra klubb, Olympiacos FC Stockholm, är överens om att poängskörden borde vara högre och att vi kanske borde varit förtjänta av fler poäng men i slutändan så ljuger tabeller aldrig. Vi må vara partiska och färgade av vår vackra och underbara klubb, men 11 poäng är facit.

Vi kan vara smått bittra över att ena linjemannen missade en solklar offside senast med Rinkeby på 5 meter och att målet sedermera blev matchavgörande – men det spelar faktiskt ingen roll i nuläget.

Vi kan också vara smått bittra över att två startspelare lämnat laget helt utan förvarning, mitt i säsongen, men det är numera passé.

Vi ser framemot en förjävla rolig och intressant höstsäsong där vi verkligen inte har något att förlora.

Forza Olympiacos!

***

Då ska vi också summera matchen senaste matchen mot Rinkeby United med ett par rader. En match där vi prestationsmässigt gör det bra, trots att måltavlan på Knutby Bollplan visade 4-2 efter 90 minuter plus tillägg. Skämt åsido, det fanns ingen måltavla på anläggningen, men ni förstår nog ändå.

Skador och avstängningar gjorde att vi bara hade två spelare på bänken + målvakt. Inte helt optimalt men det är det sällan i Division 4 Mellersta.

Rinkeby fick en bjudning i inledningen då ena linjemannen missade en solklar offside och hade matchen spelats ett par dagar senare hade domartrion säkerligen fått se en handfull VAR-liknande gester från bortaspelarna i ren protest. Nu blev det inte så och förutom ett par händer uppsträckta i luften var protesterna inte särskilt många mot beslutet. Kanske insåg man helt enkelt i bortalägret att det ändå inte skulle mynna ut i något. Det är sällan en protest mot en domartrio i Division 4 Mellersta faktiskt gör något positivt.

1-0 målet blev en väckarklocka för bortalaget som började spela upp sig allt mer. Fortsatt kompakta i försvaret men man vågade trycka upp och ställa om mot Rinkeby när chansen gavs. Det skulle betala av sig i form av 2 mål av ingen mindre än Manolis Metaxas som fick förtroendet från start i Aris frånvaro (tidig semester i Grekland). Manolis 2.0 var det någon från bänken som väste ur sig och varför gjorde hen det då? Jo, Manolis gjorde 2 snabba och såg till att Olympiacos hade 1-2 på den påhittade måltavlan. Rinkeby kvitterade precis innan halvtidsvilan. Surt.

2-2 blev 4-2 och ytterligare en förlust för Olympiacos. Rinkeby var snäppet bättre i andra halvlek och mer effektiva. Oftast räcker det så.

***

Manolis 2.0. En fröjd att bevittna!

***

Vart var Ultras?

***

Linjemannen? Vad i hela friden höll han på med?

***

Domarens (huvuddomaren) tal innan match i omklädningsrummet. Nära gåshud.

***

Höjdpunkterna mot Värtan är snart publicerade i HD! 4K!

***

Nu tar vi sommarledigt, brassar på rejält i solen, kanske tar en löprunda ibland, och bara mår fram till 30:e juli då vi börjar träna igen. Tills dess får ni helt enkelt hålla ut. Forza!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here