Känslan i laget var på topp och det andades optimism inför mötet mot seriens gigant tillika serieledarna Värtans IK i den första matchen efter sommaruppehållet.

Därför kändes det mer eller mindre som ett rån när slutsignalen gick och resultattavlan visade 3-3…

Det är bara en tidsfråga när ”Real Värtan” som de kommit att kallas efter sina fina insatser under ”Del 1” av Division 4 Mellersta kommer fira sitt avancemang till Division 3. Hjorthagen/Östermalm-baserade Värtan leder i nuläget serien med 34 poäng på 13 spelade matcher och att något annat lag i serien ska ta över förstaplatsen innan säsongens slut, nej, det finns inte.

Olympiacos FC, näst sist i tabellen, hade ett par saftiga avbräck inför matchen med kapten Dim-mos på skadelistan, mittbacksgiganten Kim Odelius sjuk, och målvaktstränaren Rambo Göker som någon sorts vikarierande målvakt, och ytterligare fyra tongivande spelare som ännu inte lämnat solstolarna och frappén i Grekland. Ja, då förstår ni nog att 3-3 var en smärre bragd mot profilstarka Värtans IK. Dessutom förtjänade vi mer än så.

Nyförvärven Marcus och Magnus, icke att förknippa med den något obskyra popduon Marcus och Martinus, gick direkt in i ett 4-2-3-1 formation och stod båda för en solid insats.

3-3 blev slutresultatet i en match där en spelare i Värtans IK blev utvisad p.g.a ett könsord som till och med folket på närliggande Tonys Krog kunde höra klart och tydligt. Lägg till tre individuella misstag från hemmalaget som bjöd Värtan på samtliga mål, ett mål signerat av Sulle efter en strumprullare som inte hade kunnat gå in saktare i mål, och en domare som faktiskt höll måttet. Matchen innehöll kort och gott det mesta.

Nu inväntar vi med spänning referatet från ”Real Värtan” där ”trenden” varit att i detalj printa ner 20 målchanser som egentligen ingen vill läsa om. Mycket nöje!

***

Matchfakta: http://www.stff.se/match/?scr=result&fmid=3808090

***

4 ögonblick från matchen vi aldrig glömmer:

  • Frånvaron av Rambos turkiska Peber. Håller inte i längden.
  • Kikos inhopp. Arjen Robben-vibbar.
  • Savas straff. Kylans moder.
  • Maskinen Robins inlägg. Mycket hög klass.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here